torsdag 9 februari 2012

RSS

Med hjälp av en RSS-läsare kan du följa de RSS-flöden som du själv väljer. Det kan till exempel vara sportnyheterna från de största tidningssajterna eller uppdateringar från dina favoritwebbsidor.

De flesta webbläsare, som Internet Explorer och Mozilla Firefox har inbyggda RSS-läsare, men jag föredrar att använda iGoogle som startsida och där anpassa olika "gadgets" där RSS-flöden är ett av alternativen. Det enda som krävs för att kunna spara allt till nästa inloggning är ett Google-konto.RSS-flöden kan lätt bli oöverskådliga och det kan bli för mycket eller en mängd oväsentlig information. Ett bättre sätt att ha koll på vissa företeelser på nätet är att använda Google Alerts. Då kan du välja ut vissa nyckelord som Google bevakar åt dig. Du får automatisk ett e-postmeddelande så fort något skrivs om dina utvalda ord. Jag har till exempel lagt bevakningar på "skoldatatek" och "dyslexi" och får därför ofta bra tips på intressanta artiklar och texter som berör mitt arbete.

Referenser::Anderson, Paul:  What is Web 2.0? Ideas, technologies and implications for Education

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Bra tips :)

Violeta De Lundberg sa...

Vilket bra tips!
När jag skapade min RSS-läsare och öppnade den var den redan full med prenumerationer som jag inte var intresserad av. Jag fick ta bort flera av dem. Då undrade jag om det gick att skriva nyckelord och bara få den info jag ville ha.
Nu vet jag hur jag ska göra. Tack!
Violeta